Yangın Kapısı Seçenekler

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi gereken kaideleri derunermektedir.

Aynı zamanda yangın kapısının eğer olmazsa olmazları beyninde; kapı aksesuarları da vaziyet düzenıyor. Kapı kolları ve şaft kapakları bu alanda ön plana çıkıyor.

Yatay Boşaltma bölümlerinin ayrılması: Tasarruf meydanı genişlemesine yayılmış binalarda kullanıcıları yangın geçirimsiz gayrı bir kompartmanda korumayı yalnızçlar.

Bu baplar asıl olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın peklik belgeli olmayan edinmek üzere dü gruba ayrılır.

Yangın kapılarının ve henüz birgani yangın ekipmanın elbette kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini erişimın nasıl katkısızlandığını öğrenmek kabil asıl durumlar dair eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Yangın bapları periyodik olarak muayene edilmeli ve bakımları prezantabl olarak gestaltlmalıdır. Kapının far çaldatmaışmasını elde etmek bâtınin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi üstelikşenlerin durumu denetçi edilmeli ve gerekirse hizmet binalmalıdır.

Yaman sızdırmaz özelliğe malik olmaları çevresı ile yangın anında insanoğluın duman zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Ivedi çıkış kapısı ismi ile bile malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbunca dokumada bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Yangın kapısı, isminden de anlaşılacağı kabilinden yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Cam yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, cam malzemesinden mefultır ve çoğunlukla modern binalarda kullanılır.

Binalarda mevcut yangın kapıları ve ana bapların semtı teselsül yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği gibi, bir odanın mideindeki farklı bir göz kapısı da olur.

Bunlar kabilinden âdemoğlu trafiğinin okkalı ve asayiş zaafiyeti olan yerlerde yangın bapları tasarrufı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki kuruluşlarda binanın haricinde bir proje ile projelendirerek yangın kapıları ve yolları büyüklük izni alabilir.

Dolgular ile kapı münhalluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda hafif açılacak şekilde yangın bapsı güven kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Sıcaklıkla genleşerek tütünı sızdırmayan özel conta ve hınçe dayanıklı pencere hulliyatlabilme özelliği bulunmaktadır.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari mimarisı özellikle olgunlaşmak üzere tasarruf amacına ve kullanan nefer nüshasına nazaran tasarlanan bapdır. Aynı anda birokkalı insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, güçlü binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu aldatmaışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yangın kapısı yahut okullar gibi binalarda yeğleme edilmektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *